Thursday 16 March 2017

A fost odata ca niciodata ... Grimm

Acum ceva vreme în urmă vorbeam despre două seriale : Once Upon a Time ( A fost odata ca niciodata ) si Grimm. La vremea respectivă abia văzusem episoadele Pilot din ambele seriale. Atunci spuneam ca am fost impresionată de Once Upon a Time şi vorbeam de faptul că pe undeva Grimm părea copiat după multe alte filme şi seriale din acest gen.

De atunci şi până acum a trecut ceva vreme - respectiv 4 sezoane. În cele patru sezoane să spun că s-au schimbat multe e puţin spus. Cred că fraza cea mai potrivită în situaţia de faţă este :  să nu judeci o carte după coperţi  sau în cazul acesta să nu judeci un serial după episodul său pilot.

Să începem cu Once Upon a Time : a avut parte de un episod Pilot superb şi chiar pot să spun că avut un prim sezon senzaţional. La momentul când Emma rupe blestemul şi vezi că tot ce a spus Henry este adevărat ai un adevărat soc. Însă odata blestemul rupt lucrurile încep să se complice inutil şi apoi povestea ia tot felul de drumuri din ce în ce mai ciudate ( de la Mulan îndragostită de Prinţul Frumoasei Adormite la Peter Pan personaj negativ si Hook personaj pozitiv). Au fost atât de multe întorsături de situaţii şi cumplit de multe detalii pe care la un moment dat efectiv le uiţi, în primul şi în primul rând pentru că sunt aruncate "cu furca" într-un amalgam fara cap şi fără coada.

Singurul personaj care a crescut şi s-a dezvoltat pe parcursul fimului este Regina. Dincolo de interpretarea incredibil de bună a Lanei Parrilla, personajul în sine e complex şi bine conturat, nefiind un personaj unidimensional (bun sau rău), ci având o paletă largă de emoţii şi mai ales motivaţii în spatele acţiunilor sale. Serialul cumva încearcă să facă asta şi cu celelate personaje în ultimele episoade (Emma, Mary Margaret şi David) este clar însă că nu reuşeşte. Poate şi pentru că nu poţi să te împaci cu ideea ca Malificent este prietena cu Cruela.

Şi acum Grimm. Începutul său a fost neimpresionant, pot să spun sincer că prima jumătate a primului sezon am vazut-o pentru simplu motiv că nu aveam altceva mai bun. Şi ce bine am făcut că am continuat să mă uit.  Povestea a devenit din ce în ce mai captivantă şi personajele din ce în ce mai complexe. Nu te lasă nici o clipă să te plictiseşti.

Şi acum uitându-mă în urmă nu pot decât să înţeleg de ce începutul a fost aşa stângaci. Aşa era şi Nick la început. Însă pe măsură pe el a înţeles, acceptat şi a învăţat să fie Grimm serialul a crescut şi el.

Am văzut în ultima perioadă tot mai multe recenzii lăudând evoluţia lui Juliette. Da, aşa este, evoluţia ei nu este numai suprinzătoare dar şi impresionantă. Însă dacă aş vorbi numai de Juliette aş minimiza evoluţia tuturor personajelor - Hank, care a acceptat destul de uşor situaţia şi s-a integrat foarte repede în lumea lui Nick, Monroe care dintr-un tip pe undeva ursuz a ajuns un super prieten, sau cea mai recentă a lui Wu.

Episoadele deşi prezintă cazuri diferite de rezolvat pentru Nick, atât ca poliţist, dar în primul rând ca Grimm, urmează aceeaşi poveste şi una tare interesantă.

Nu retrag cele spuse de mine la momentul primelor recenzii însă momentul acesta a fost o bună revelaţie pentru mine, şi mai ales o lecţie - să aştept mai mult de episodul Pilot până să îmi exprim o părere, s-ar putea să am surprize.

0 comentarii:

Post a Comment